Cum se face tinctura de propolis acasa

Tinctura de propolis este un produs ce se poate prepara foarte simplu acasa. Propolisul brut este adunat de albine de pe mugurii arborilor. Conține 50 – 55% rășină, 30% ceară, 10% uleiuri eterice aromate, aproape 10 % diferite corpuri străine. Albinele astupă cu propolis crăpăturile stupului. De asemenea, lipesc ramele și învelitorile de pânză și își zidesc dușmanii omorâți, de exemplu șoarecii. Propolisul are un miros aromat, motiv pentru care se folosește la prepararea lumânărilor de afumat.

Mai mult, propolisul se folosește la prepararea lacurilor durabile pentru vase de lemn în industria cosmetică, în medicină, pentru prepararea alifiei de altoit, etc.

Dacă la prelucrarea cerii brute intră propolis, ceara se degradează, își pierde din calitate, de aceea el trebuie adunat, păstrat și prelucrat separat.

Chiar astazi am primit un email de la un prieten cu un articol – O mie de boli vindecate cu un singur produs – propolisul. Cea mai buna metoda de a folosi propolisul crud este tinctura de propolis pe care trebuie sa o aveti in casa la orice ora.

Tinctura de propolis – preparare

cum se prepara tinctura de propolis acasa

Pentru a prepara reteta de tinctura de propolis, ai nevoie de 260/300 g propolis crud bine mărunţit. Cel mai simplu e sa fie dat pe razatoarea mica. Propolisul se amesteca cu un litru de alcool dublu rafinat de 96° intr-un recipient de sticla. Se ţine la loc ferit de lumină timp de 14 zile. Se agita de cel putin de 2-3 ori pe zi. Pentru cantitati mai mici, se pot adauga 10 g propolis solid la 50 ml alcool de 96. La 50 g propolis crud se pun 250 ml alcool de 96 de grade.

În ziua a paisprezecea se strecoară prin tifon şi se foloseşte atât ca aliment, dar şi ca medicament. Tinctura de propolis se pastreaza in sticle inchise la culoare, intr-un spatiu bine aerisit, intunecat. Propolisul solid ramas in tifon se poate amesteca cu untura de porc nesarata sau cu un unt (unt normal, unt de shea, de cacao, ulei de cocos) pentru a avea o crema de propolis 100% naturala.

Pentru o mai bună valorificare a propolisului, după prima filtrare se adaugă încă 50 ml de alcool, repetându-se procedura anterioară.

Tinctura de propolis – Recomandari si utilizari

Tinctura de propolis este un foarte bun fortifiant. Este un bun protector folosit de medicina naturistă pentru întărirea sistemului imunitar. Când vorbim despre sistemul imunitar, ne referim la protecția împotriva oricărei boli sau afecțiuni.

Tinctura de propolis vindeca arsurile si orice afectiune a pielii (acnee, cosuri, furuncule). Se recomanda tinctura in caz de cancer,  afectiuni ale cavitatii bucale, afectiuni hepatice, ale intestinului subtire si ale intestinului gros, afectiuni respiratorii, hemoroizi si multe alte afectiuni. Tinctura de propolis se foloseste cu succes in tratamentele faciale si in mastile cosmetice naturale.

Pentru cei cu hemoroizi externi, se tamponeaza cu tinctura de propolis. 

Din informatiile culse, am aflat ca se pot consuma cate 1-2 grame de propolis brut pe zi. Se mesteca bine si apoi se inghite. Prin masticatie, se asimileaza mai bine. Deoarece se poate lipi de dantura, se recomanda sa se trnsforme in pudra de propolis. Aceasta se poate amesteca cu miere de albine.

Cum se administreaza tinctura de propolis

Dupa caz, tinctura de propolis se consuma simplu pe o bucatica de paine, in amestec cu miere de albine si polen. Se mai poate adauga si in cafea dimineata. Intareste sistemul imunitar astfel incat fug toate bolile de la tine! Se administrează cate 30-50 de picături, de 3 ori pe zi. La copii se administreaza intre 20-25 de picaturi de 3 ori pe zi.

In prezent avem tinctura de propolis cu o concentratie de 40%, preparata cu alcool de 96 de grade. Avem disponibile sticlute de 10, 20 si 25 de ml, miere de albine naturala si faguri in miere. Daca te intereseaza sa folosesti produsele noastre, contacteaza-ne la 0742487023. Iti multumim ca promovezi productia locala de miere de albine si alte produse apicole si ca ne sustii in acest mod!

Sa ne pastram sanatosi!

Discuții: 56 păreri ~ Pagina 1

  1. Florin Munteanu Florin Munteanu
  2. Florian Florian
  3. HIDIGAN RADU HIDIGAN RADU
  4. casper casper
  5. Rica Rica
  6. tipu ruxandra maria tipu ruxandra maria

Spune părerea ta!

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.