Cred că există foarte multe metode de relaxare şi acestea includ pentru fiecare persoană lucrurile care îi plac, pasiunile, hobby-urile, şi altele…
Unii oameni se stresează în comunicarea cu ceilalţi- pentru a evita acest lucru, în momentul în care o altă persoană îţi spune lucruri care te încarcă cu o energie negativă, este indicat să începi în mintea ta să fredonezi o melodie, şi să ţii la distanţă cuvintele care te “afectează”, să te protejezi de proiecţiile lui. El poate o face inconştient, dar tu poţi fi conştient.
Alţii se stresează cu propriile gânduri : “nu am bani”, “nu ştiu ce să mă mai fac”- pentru tine este indicat să începi să observi aceste gânduri şi să le înlocuieşti…cu imagini care îţi aduc o stare de bine, cu lucruri care ţi-ai dori să se întâmple. Cum a spus şi iullyan, indicat este să priveşti lucrurile optimist, să vezi acea parte plină a paharului, iar dacă nu poţi, educă-te singur să poţi pentru că altfel creierul tău te va conduce în locuri în care nu prea îţi place.
Ceea ce am scris mai sus sunt metode de prevenire a stresului, acum voi continua cu metode de relaxare:
Respiraţia– cei mai mulţi dintre noi nu sunt obişnuiţi să respire corect, o fac doar pe jumătate. O respiraţie corectă durează mai mult şi oxigenează creierul. Pentru cei care nu sunt obişnuiţi să respire corect, la început pot simţi ameţeli, dar dacă vor încerca să respire conştient măcar câteva minute pe zi, vor resimţi o îmbunătăţire a stării de sănătate. Să respiri corect înseamnă să o faci porfund, să elimini tot dioxidul de carbon şi să faci o inspiraţie până simţi cum ţi se umplu plămânii.
Plimbările în natură, în aer liber– acestea ajută la oxigenarea creierului şi prin urmare a întregului organism, de aici rezultând o altă viziune asupra lucrurilor, plus imaginile vizuale de preferinţă plăcute stimulează, scot afară energia nefolositoare şi o înlocuiesc cu ceea ce avem noi nevoie. Aici poate fi amintit şi sportul, nu cel de performanţă, ci cel făcut din plăcere pentru a stimula întreg organismul.
Concediile– detaşarea de lucrurile care cer un program fix, care nu permit prea mult manifestarea liberă şi care cer responsabilitate. Schimbarea peisajului are darul de a relaxa, de a schimba atmosfera, de a aduce ceva nou, de a te scoate din rutină.
Înotul– apa relaxează foarte mult. Să pluteşti, să îţi pui în mişcare toţi muşchii..este absolut minunat, este un dar divin, singura problemă…nu sunt prea multe locuri unde poţi să faci acest lucru…
Sauna– hmm, după înot, o saună merge ca unsă. Pentru cei cu hipertensiune, nu prea recomand acest lucru, însă o fac pentru cei cu hipotensiune şi pentru cei care se încadrează între…e vorba de acea căldură care te cuprinde, e ca un val de mătase ce te înfăşoară şi trimite căldura în întregul organism… face bine la sistemul imunitar, osos, şi probabil nu numai.
Băile cu plante– se pune apă în cadă şi în acelaşi timp se pun câteva plante, flori, frunze, orice doriţi, se lasă câteva minute după care se intră în cadă. Plantele elimină esenţele în apă acestea având efect de curăţare (nu doar al surplusului de piele, ci şi al energiilor) şi chiar de vindecare…e ca un ceai pentru corp, pentru înveliş, de aici plecând şi spre centru.
Dansul– te face să pluteşti, sau chiar să simţi că zbori, ceea ce înseamnă o deconectare de la ceea ce înseamnă rutină.
Muzica– există o întreagă enciclopedie de melodii care ajută la relaxare, care transmit linişte, pace, calm şi care ne fac să visăm cu ochii deschişi sau chiar închişi. Legat de muzică, şi a crea muzică înseamnă relaxare, atâta timp cât o faci cu pasiune şi fără alte implicaţii.
Desenează, pictează– nu contează cum o faci, ci că faci şi asta “scoate” din tine ceva de care trebuie să fii mândru…culorile aduc bucurie ochilor , bucurie care se extinde…
Lucrul de mână– după o zi obositoare sau nu neapărat, acesta nu face decât să te desprindă de ceea ce a fost, te aduce în momentul de aici şi acum şi te scoate din gândurile care te macină…te scoate şi din dimensiunea temporală pentru că efectiv te face să uiţi de ceas, oră, timp… asta se întâmplă în orice moment de creaţie pură. Deci, a crea înseamnă a te relaxa….
Sexul– punct ochit, punc lovit…am senzaţia că zâmbiţi. E ok, zâmbetul atrage un sentiment de bine, aşa că face parte din ritualul de relaxare. Dar să mă întorc la sec, toată lumea ştie că prin intermediul actului secual te eliberezi şi poţi ajunge pe cele mai înalte culmi ale extazului. Puntul forte al orgasmului nu este altceva decât acea stare modificată de conştiinţă care te face să laşi garda jos.
Masajul – de orice tip- cui nu-i place să i se facă masaj? Să simţi cum fiecare parte a corpului tău tremură de plăcere-(n-am rămas la sec), cum fiecare muşchi se relaxează şi se lasă lucrat…
Meditaţia– este cea care elimină greutatea gândurilor şi aduce înapoi o uşurare, unei minţi goale…te încarcă cu energie astfel încât pentru un timp nu mai ai nevoie nici de somn, nici de hrană. Presupune adoptarea unei poziţii şi eliberarea minţii din strâmtoarea gândurilor…
Fumatul unor “plante”– aici nu dezvolt prea mult…ţine tot de stările modificate de conştiinţă.
Lucrul cu cristalele– acestea au o putere foarte mare şi benefică asupra noastră. Există o comuniune foarte puternică între noi oamenii şi pietrele semipreţioase, acestea având puteri vindecătoare, de protecţie, de transformare (a energiilor).
Concentrarea energiei asupra propriei persoane– în momentele de stres resimţim în organism anumite tensiuni, care în timp se pot transforma în boală. Cu ajutorul palmelor, pe care le frecăm timp de câteva secunde pentru a le încălzi, canalizăm energia asupra acelui loc (punem palmele în zona respectivă) şi menţinem în acestă poziţie timp de câteva minute…se poate face cu orice zonă a corpului.
Ceaiurile– au acelaşi efect ca şi băile cu plante, însă că de această dată la nivel intern- relaxează, încălzesc, vindecă, energizează, elimină…
Gătitul– atâta timp cât este practicat din plăcere şi nu din obligaţie, aduce satisfacţii, acestea eliminând insatisfacţiile…
Un pahar de vin– tot timpul binedispune, relxează muşhii , mintea (inhibiţiile), creşte apetitul secual, “întăreşte” penisul şi duce spre una din metodele descrise mai sus, sau dacă nu la următoarea (dacă e mai mult de un pahar)..
Somnul– l-am lăsat la urmă pentru că acesta deconectează de tot, plecăm de aici în altă parte, într-o altă lume în care nu avem prea multe nevoi, nu ne limităm la material…unde suntem altfel sau poate la fel.
În concluzie cele mai relaxante lucruri sunt cele care aduc plăcere, care se fac fără pic de efort, din dorinţa de a crea, de a te simţi confortabil, de a-ţi satisface nişte “spiriduşi”….
Aştept completările…
Lasă un răspuns