Salata orientala reteta a la Jorjette

Timp de citire estimat: 3 minute


salata orientala a la Jorjette

Salata orientala este una dintre retetele simple de preparat, traditionale si foarte gustoase. Pentru o salata orientala, baza este tot timpul aceeasi care ii ofera binecunoscutul gust, numai ca, din punctul meu de vedere, se pot adauga elemente noi pentru o reteta putin diferita. Baza unei retete de salata orientala este formata din cartofi, ceapa, masline si optional ou fiert si maioneza – aceasta este reteta clasica.

Salata orientala a la Jorjette

  • cartofi
  • ceapa rosie
  • masline pastrate in ulei de masline presat la rece cu peste ansoa sarat
  • bucatele de peste ansoa
  • branza proaspata de vaci (5 lei kg la vecini)
  • patrunjel proaspat din gradina
  • smantana (8 lei kg)
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • cimbru

Cum se prepara salata orientala

In cele mai multe cazuri se incepe cu fiertul cartofilor in coaja. Dupa ce cartofii au fiert, arunc apa si pun apa rece peste ei pentru a se curata mai usor de pielita. Dupa ce ii curat, ii tai in bucati destul de maricele, in functie de dimensiunea cartofului, si ii pun in vasul in care prepar salata orientala. Curat ceapa (la salata orientala prefer ceapa rosie, in timp ce ceapa galbena o las pentru mancarurile gatite), o tai pestisori si o adaug peste cartofi. Pana aici a fost partea mai dificila si de durata a prepararii gustoasei retete de salata orientala.

salata orientala a la Jorjette

De acum trecem la imbunatatirea gustului prin adaugarea unor elemente care se pot diversifica in functie de gusturile fiecaruia. Dupa cum am precizat in lista de ingrediente, am adaugat masline, peste ansoa taiat bucatele mici, branza proaspata de vaci, patrunjel verde tocat si la final smantana din abundenta (am preferat smantana pentru ca maioneza mi se pare putin prea grasa). Am amestecat foarte bine ingredientele si am asezonat dupa gust cu ulei de masline, piper, cimbru si sare dupa gust.

Salata orientala are un gust diferit daca se lasa cel putin jumatate de ore pentru a se intrepatrunde putin gusturile, insa poate fi consumata chiar si dupa ce a fost preparata. Noi am servit-o cu turtite proaspete coapte pe soba. Va doresc pofta buna!


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

5 răspunsuri la „Salata orientala reteta a la Jorjette”

  1. Cartofiori avem, oua avem… hmmm ia sa purced la treaba ca nu am mai facut de mult. 🙂

    1. Spor la treaba si pofta buna!!

  2. Avatar braha leonard
    braha leonard

    Îti multumesc pentru “Prezentul continu”

    1. In momentul in care scriu, ma transpun in momentul in care am facut reteta, si reiau toti pasii, mi se pare cea mai buna modalitate.

      Multumesc!

  3. Avatar braha leonard
    braha leonard

    Toate retetele sunt bune,mai ales cele ale lui jorjette c, pentru care-i multumim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *