Uleiul de masline – beneficii, proprietati, tratamente

Timp de citire estimat: 7 minute


Uleiul de masline beneficii si proprietati

Măslinul este cultivat de acum 5000 de ani, găsindu-se în Palestina, Siria şi Fenicia. În Lumea Veche, uleiul de masline era un produs mult prea preţios,  motiv pentru care nu era destinat consumului alimentar. Egiptenii utilizau uleiul de masline pentru a-şi hrăni şi întreţine părul în timp ce grecii îşi masau muşchii cu ulei de masline înainte de a merge la război. Uleiul de masline este bogat în antioxidanţi şi vitamine cu efect de prevenire a îmbătrânirii celulelor, în acizi graşi nesaturaţi, precum omega 3 şi omega 6.

Încă din antichitate, uleiul de masline era considerat de către femei ca fiind “antidotul îmbătrânirii”. La momentul actual există foarte multe tratamente cu ulei de masline. O să enumăr câteva tratamente cu ulei de masline pe care le-am urmat şi încă le mai urmez:

uleiul de masline pentru ten, dinti si par
Uleiul de măsline presat la rece poate fi utilizat în tratamentul tenului uscat ca suport pentru măştile cosmetice.

Uleiul de masline – Tratament pentru dinti

Uleiul de masline este bun pentru dinti sensibili si pentru gingii. In fiecare dimineaţă sau seara, înainte de a mă spăla pe dinţi, iau o lingura de ulei de măsline (sugerea uleiului – metoda descrisa mai jos) cu care îmi spăl gura şi dinţii timp de aproximativ 10 minute, după care îl arunc. Efectele tratamentului cu ulei de masline pentru dinti: înălbirea şi curăţarea dinţilor, reducerea sensibilităţii lor, curatarea la nivelul gurii.

Sugerea uleiului – procedeu pentru curatarea si albirea dintilor.

Această metodă de curăţire a fost propusă de medicul oncolog T. Carnot. Probabil, in afara actului de digestie se secretă salivă bogată in toxine, pe care noi o inghiţim sau o scuipăm. Vindecătorul Porfirie Ivanov recomandă să nu se scuipe saliva, dar să se inghită, atunci conţinutul mic de toxine dizolvat in salivă va stimula (autovaccina) eliminarea lor in cantităţi mai mari prin alte filtre: tractul intestinal, vezica biliară, ficat, rinichi, plămani, piele. 

Astfel, tratamentul va acţiona după principiul remediilor homeopatice —,,similarul se tratează cu similarul in doze mici“. In timpul sugerii uleiului de masline, se produce dilatarea canalelor salivare şi dizolvarea depunerilor de săruri din respectivele canale, din glande şi de pe suprafaţa dinţilor. Canalele şi glandele curăţate de uleiul de masline intensifică eliminarea toxinelor din glandele salivare şi prin urmare din organe şi sisteme. Fiecare glandă salivară comunică prin căile limfatice cu anumite organe şi sisteme.

Se ia o lingură (nu mai mult) de ulei de masline, floarea-soarelui, de porumb sau ulei de cocos presat la rece, se introduce in partea anterioară a gurii şi se suge ca o bomboană.

Să nu se inghită uleiul! Continuaţi să sugeţi timp de 15- 20 de minute, incercaţi sa vă ocupaţi timpul cu ceva fără să vă concentraţi asupra uleiului, pentru ca acest timp să treacă uşor şi pe neobservate. La inceput uleiul devine vascos, apoi lichid ca apa, după care el trebuie scuipat. Lichidul scuipat trebuie să fie alb ca laptele. Dacă sugerea nu e completă, lichidul va avea culoarea galbenă. Aceasta inseamnă că data viitoare trebuie să prelungiţi timpul procedurii.

Lichidul eliminat poate conţine microbi patogeni, de aceea lichidul se scuipă in veceu sau chiuvetă. De preferat, ca această procedură să se facă dimineaţa pe nemancate sau seara inainte de culcare. Pentru accelerarea tratamentului pentru dinti, se poate efectua de cateva ori pe zi. Inainte de a incepe tratamentul prin sugerea uleiului antrenaţi-vă cu apă. Cand muşchii feţei sunt pregătiţi, treceţi la sugerea uleiului. In perioada de inceput, străduiţi-vă să faceţi procedura intr-o atmosferă liniştită. Treziţi-vă cu 20 de minute mai devreme. Obişnuindu-vă, veţi reuşi să vă faceţi treburile la bucătărie (fără riscul de a il inghiţi).

Pentru a afla descrierea pas cu pas a procedurii, citește articolul despre Sugerea Uleiului!

Uleiul de masline – Tratament pentru par

Uneori, inainte de spălarea parului,  îmi masez scalpul cu ulei de masline. Nu mă zgârcesc, las uleiul de masline să se extindă şi pe lungimea părului. Uneori amestec uleiul de masline cu uleiul de ricin şi las cam jumătate de oră, o oră , după care urmez procedeul normal de spălare. Zilele trecute citeam undeva un alt tratament cu ulei de masline împotriva căderii părului. Timp de 2 săptămăni, în fiecare seară masaţi scalpul cu ulei de masline, vă acoperiţi părul cu un prosop până dimineaţa când îl spălaţi.

Uleiul de masline – Tratament pentru maini şi pentru unghii

Incălziţi uleiul de masline, după care staţi cu unghiile in uleiul cald timp de 10-15 minute. După  acest timp, vă masaţi mâinile cu acet ulei încălzit. Efectele tratamentului cu ulei de masline: întărirea unghiilor, catifelarea mainilor,  aspect plăcut al mâinilor (în special al cuticulelor pe care în timp nu veţi mai fi nevoiţi să le tăiaţi).

Uleiul de masline – Tratament pentru ten cu cosuri şi acnee

Uleiul de masline folosit pentru fata, face adevarate minuni.  Se foloseste uleiul de masline pentru ten acneic, deshidratat sau patat. Atât dimineaţa, cât şi seara, după ce mă spăl pe fata, masez pielea cu ulei de măsline, reducând astfel urmele lăsate de coşuri, dându-i un aspect de tinereţe şi prospeţime. Pentru a imbogati calitatile uleiului de masline, adaug in acesta cateva uleiuri esentiale benefice pentru piele.

Tratement pentru afecţiunile hepatice cu ulei de masline

Dimineaţa, pe stomacul gol, cu 20 de minute înainte de masă,  iau 1-2 linguriţe de ulei de masline obţinut din prima presare la rece. Este foarte indicat ca în timp uleiurile vegetale să se înlocuiască în organism  cu uleiul de masline. Efectele uleiului sunt benefice pentru multe alte afecţiuni din organismul nostru. Pentru afectiunile hepatice, se face o cura cu ulei de masline dimineata, pe stomacul gol.

Tratament împotriva constipatiei cu ulei de masline

In fiecare seară, înainte de culcare, se bea o linguriţă de ulei de masline. Uleiul de masline ajuta la curatarea intestinelor si la eliminarea fecalelor. Mai mult, uleiul de masline reface mucoasa intestinala.

aromaterapie cu uleiuri esentiale - masaj cu ulei de masline si uleiuri esentiale

Tratament pentru piele cu ulei de masline

După fiecare duş, baie, după un gomaj al întregului corp, făcut cu făină de porumb, cafea sau bicarbonat de sodiu, îmi masez întreg corpul cu ulei de măsline. Senzaţia de catifelare se instalează din prima clipă, menţinându-se pentru o perioadă lungă de timp. Dacă aveţi răni sau urme pe corp, în timp se vor diminua. In amestec cu uleiuri esentiale pentru piele, uleiul de masline se foloseste pentru masaj, hranind pielea in profunzime.

Uleiul de masline – Tratament pentru cresterea sprancenelor

In fiecare seară, înainte de culcare, înmuiaţi un deget în ulei de masline. Masaţi foarte uşor spâncenele cu uleiul de masline, chiar si genele, în aşa fel încât să nu atingeţi ochii, nu că s-ar întâmpla ceva.


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

11 răspunsuri la „Uleiul de masline – beneficii, proprietati, tratamente”

  1. Avatar Iulia Diana
    Iulia Diana

    Salut, eu am acnee de cand ma stiu, si am incercat zeci de solutii. Tratament cu argila, medicamente prescrise de deramatologi si unele au dat rezultat insa pe termen scurt. Pe la inceputul anului cineva mi-a recomandat buretele Pure konjac cu carbune. Si nu pot sa spun ca am scapat total de acnee, insa tenul este mult mai curat, acneea apare mai greu si nu mai este la fel de dureroasa. E ff interesant acest burete!

    1. Avatar Jorjette C
      Jorjette C

      Multumesc pentru ca ai impartasit cu noi din experienta ta. Pana in prezent nu am auzit de el. Spune-ne mai multe, te rog despre ce e vorba ce faci cu el, cum se foloseste.

      O alta idee, daca vrei sa a rezultate si mai bune, incarca sa fii foarte atenta si la alimentatie. Incearca o dieta raw food – fructe si legume proaspete, seminte si germeni. Corpul se purifica si totusi isi primeste substantele de care are atata nevoie. Incearca sucurile verzi si nu numai si vei simti diferente majore in cel mai scurt timp.

  2. Avatar Milena
    Milena

    Buna. Mi-am dat pe sprancele pentru ca vreau sa le am mai groase. Am pus din belșug. ? Se va întâmpla ceva?!Ma refer negativ?!Mi-e frica sa pun pe acnee pentru ca nu vreau sa se irite. Multumesc oricum,sper sa-mi spuneti daca se va întâmpla ceva cu sprâncenele mele,nu vreau sa “cada” sau sa se rareasca,Doamne feri!Multumesc.?

    1. Avatar Jorjette C
      Jorjette C

      Buna, draga Milena, stai linistita!! Nu se intampla nimic negativ si din contra, ai putea sa te dai cu ulei de masline si pe acnee. E posibil sa apara efecte, insa nu de iritare. Orice efect (accenutuarea acneei) este ca rezultat al vindecarii acesteia. Daca ai rabdare si iti aplici zilnic ulei de masline, dar nu numai, vei vedea cum tenul tau se curata usor.

      Iti recomand ceva mai mult, si chiar daca se irita, nu e nici o problema, fa urmatorul tratament in timpul week-endului, cand poti sa stai acasa.

      Fa-ti un ceai de musetel. Lasa florile sa fiarba in apa vreo 5 minute, dupa care opresti focul. Iti iei un prosop mai mare, te asezi cu fata deasupra vasului cu ceai aburind si te acoperi cu prosopul, astfel incat aburii sa nu iasa afara, ci sa vina spre fata. Stai asa cat rezisti – macar 2-3 minute sa se deschida porii. Apoi pune-ti intr-un vas sau in palma o lingura (daca e nevoie poate putin mai mult) bicarbonat de sodiu cu putin ulei de masline si intindel pe fata, masand usor.Dupa ce ai terminat, cu o discheta inmuiata in ceai amestecat cu putina apa sa se mai raceasca, sterge-ti bine fata de bicarbonat.

      Dupa ce ai terminat, iti poti aplica o masca de fructe, iaurt, miere de albine, etc pe care o poti lasa vreo 10-15 minute pe fata. Dupa ce o indepartezi, iti poti masa fata cu putin ulei de masline sau un alt ulei cosmetic (migdale, samburi de struguri, argan, jojoba, etc).

      Cat despre cresterea mai rapida a sprancenelor, aplica-ti si ulei de ricin.

      O zi minunata! Daca ai intrebari, le astept cu drag!

  3. Avatar Florin
    Florin

    din cand in cand, imi aduc aminte si iau cate o lingurita de ulei de masline, este bun pentru stomac

  4. Avatar stefan
    stefan

    oare uleiul de masline cumparam de la magazinele din romania sunt la fel de bune ca cele din strainatate?

    1. Avatar Cristescu Bogdan
      Cristescu Bogdan

      In general acum se tinde catre o globalizare a produselor, dar particular treaba nu sta asa. Daca de exemplu cafeaua Jacobs in germania are un gust si o aroma, la noi in romania ea e altfel. Asa se petrece si cu uleiul de masline, pentru ca ceea ce difera este atitudinea importatorului ori a producatorului, sunt multi care produc sub aceeasi eticheta calitate diferita pentru marfa de export.

      Uleiul de masline la mama lui acasa este in Italia, deci automat ce cumperi de acolo e mai sigur. Uleiu de masline de la noi din tara, este importat din Italia. Daca pe eticheta nu este prezenta o firma romaneasca ca importator, ori producator, si produsul are indicatii scrise in romana pe o hartie lipita peste eticheta sau ambalaj, atunci cumpara cu incredere. Inseamna ca produsul este importat dar producatorul nu are un contract special cu importatorul din romania ci ii furnizeaza aceleasi produse.

      Acum ca o paranteza, se stie ca uleiul procesat acasa este mai sanatos si mai bogat in valori benefice decat cel prelucrat industrial. Asadar pentru gatit poti opta pe ulei de masline cumparat, dar pentru tratamente ori pentru crearea de medicamente naturiste pe baza de ulei de masline (creme, uleiuri aromatice) recomandam uleiul de masline presat la rece facut acasa (adica cumva sa iti procuri din Italia). Foarte multi italieni au maslini cum avem noi in Romania livezi cu meri, peri si prune. Asadar ei fac anual zeci de litri de ulei presat la rece. Romanii care lucreaza in Italia stiu despre ce vorbesc, si stiu ca uleiul ce reusesc sa il aduca acasa cumparat sau primit cadou de la acesti oameni, este extraordinar de gustos si nu se compara cu uleiul cumparat nici la culoare nici la aroma nici la gust.

      Pana la urma Stefane, ne descurcam si noi cu ce avem, dar tine cont si de ce ti-am spus eu mai sus cand cumperi un ulei de masline din supermarket!

  5. Avatar deea
    deea

    am o intrebare la mastile pentru par nu se poate sa inlocuiesc uleiul de masline cu ulei de floarea soarelui ? multumesc stiu si eu o masca pentru par se pun vreo 2 linguri de iaurt si 1-2 de ulei de masline si se lasa in cap cam 30 de min dupa aceea clatiti si daca doriti spalati parul cu sampon dar eu as vrea sa incerc cu ulei de floarea soarelui in loc de ulei de masline

    1. Avatar Jorjette
      Jorjette

      Se poate inlocui cu ulei de floarea soarelui, insa ulei presat la rece…

  6. Avatar Anca
    Anca

    Uleiul de masline e intradevar bun la toate:)

  7. Avatar Mada
    Mada

    Eu am auzit de o masca pt par, nu am apucat sa mi o fac nici o data. In functie de lungimea parului se iau 1-2 galbenusuri de ou si cu ele crude se face o maioneza, folosind pe post de ulei: ulei de masline, ulei de ricin, ulei de floarea soarelui, ulei de samburi de struguri, migdale, nuci, vit a si cam tot ce mai gasiti sub forma de ulei. se maseaza pielea capului cu aceasta maioneza, se lasa 3-4 ore apoi se spala parul ca de obicei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *