6 tratamente pentru astm preparate acasa + Ceai antiastmatic

Timp de citire estimat: 8 minute


Tratamente pentru astm usturoi cu miere de albine

Astmul este o boala cronica care inflameaza si ingusteaza caile respiratorii. Astmul determina senzatii de constrictie toracica, dificultati de respiratie, tuse, etc. Tusea apare adesea pe timp de noapte sau dimineata devreme. Astmul afecteaza persoane la toate varstele, dar cel mai adesea apare in prim plan in perioada copilariei. In momentul in care apar primele simptome, sunt recomandate aceste tratamente pentru astm.

Fiind naturale, preparate cu usurinta acasa, se recomanda atat adultilor, cat si copiilor. Aceste tratamente pentru astm pot fi consumate si preventiv.

Care pot fi cauzele și simptomele astmului

Cauzele astmului nu sunt pe deplin înțelese, dar se consideră că sunt o combinație de factori genetici și de mediu.

Factorii genetici

Astmul este o boală familială, ceea ce înseamnă că există o componentă genetică importantă. Persoanele care au rude cu astm au un risc mai mare de a dezvolta această afecțiune.

Factorii de mediu

Factorii de mediu pot declanșa sau agrava astmul. Acești factori includ:

  • Alergeni, cum ar fi praful de casă, polenul, mucegaiul sau părul de animale de companie
  • Iritanți, cum ar fi fumul de țigară, poluarea aerului sau fumul de la gătit
  • Exerciții fizice
  • Infecții ale căilor respiratorii

Simptomele astmului

Simptomele astmului pot varia de la ușoare la severe și pot include:

  • Dificultăți de respirație;
  • Respirație șuierătoare;
  • Senzație de presiune sau strângere în piept;
  • Tuse, mai ales noaptea sau dimineața;
  • Oboseală.

Un atac de astm poate fi declanșat de factorii declanșatori enumerați mai sus. Simptomele unui atac de astm se pot agrava rapid și pot deveni foarte severe.

Dacă aveți oricare dintre aceste simptome, este important să consultați un medic pentru a exclude alte afecțiuni și pentru a primi un diagnostic corect.

Remedii naturale si tratamente pentru astm

Foloseste aceste tratamente pentru astm ori de cate ori ai nevoie, dupa indicatiile de mai jos. Se prepara simplu, cu ingrediente care se gasesc in orice bucatarie sau ingrediente usor de achizitionat.

Remediu natural pentru astm – Vinul de ceapa

Ingrediente pentru vin de ceapa:

  • 2 cepe mari,
  • 500 ml vin alb,
  • 100 g miere de albine.

Mod de preparare vin de ceapa: ceapa tăiată ca fideaua se pune într-un vas de sticlă, se toarnă peste ea vinul (încălzit până la 38 grade C), se închide vasul ermetic, se înfăşoară în pătură de lână, ca să se răcească lent, apoi se strecoară şi se îndulceşte cu miere. Se beau 100 ml din acest macerat între mese (între orele 10.00-14.00) şi alte 100 ml seara, înainte de culcare. Cura ţine 3 săptămâni, putându-se repeta după o pauză de 7 zile.

Acest remediu nu se recomanda copiilor datorita continutului ridicat de alcool!

Tratament pentru astm cu ceapa si catina

Ingrediente: 1 ceapă mare de apă, 1 pahar cu apă caldă (38°C), miere, 1 linguriţă cu suc de cătinăMod de preparare: ceapa mărunţită fin se pune la macerat cu apa, într-un vas de sticlă care se închide ermetic, timp de 10-12 ore. Se filtrează prin tifon, se îndulceşte cu miere, adăugându-se apoi şi sucul de cătină. Se bea câte puţin în fiecare dimineaţă, cu 30 minute înainte de micul dejun, timp de 3 săptămâni, mai multe luni la rând, dar alternând cu pauze de 7 zile.

Tratamente pentru astm cu ceapa coapta si propolis

În cazul unei crize de astm, se pun la copt câteva cepe, care se desfac calde, se stropesc cu tinctură de propolis şi se aplică pe tălpile picioarelor seara, înainte de culcare. Acest remediu se poate folosi şi preventiv, dar numai când se bănuieşte o criza de astm.

Tratament pentru astm cu usturoi fermentat in miere de albine

Ingrediente: căţei de usturoi şi miere de albine.

Mod de preparare : Se umple un borcan pe 3 sferturi cu catei de usturoi decojiti. Peste ei se adauga miere de albine cat sa acopere usturoiul. Este important sa folosesti miere bruta deoarece va avea totuși toate bacteriile și drojdiile care sunt necesare pentru fermentație. Sucul din usturoi va crea suficient lichid  pentru fermentație. În câteva zile vei observa formarea unor bule.

Perioada de macerare / fermentare este de aproximativ o luna de zile, insa se poate consuma in orice moment. Aroma va continua să se dezvolte în timp, usturoiul va fi moale, iar mierea va deveni mult mai lichida. Se va pastra bine într-un loc răcoros timp de mai multe luni.

La fiecare cateva zile, este indicat sa se intoarca borcanul, deoarece usturoiul se ridica la suprafata.

Mod de folosire: la apariţia crizei, se consuma linguriţă de miere fermentata cu usturoi, care se ţine mult în gură şi se înghite puţin câte puţin, la intervale mari de timp.

Compresele calde – Tratamente pentru astm

Se pot aplica cataplasme cu plante emoliente, cu sare grunjoasă, cu mălai, cu nisip, cu argilă, cu ceapă coaptă sau cu mămăligă caldă. Toate cataplasmele enumerate mai sus se încălzesc până la 38°C, se stropesc cu tinctură de propolis şi se pun în jurul gâtului.

Pentru astm se poate face cura cu ouă de prepeliţă.

Ceaiul antiastmatic – 9 plante medicinale pentru tratarea astmului

Pentru reţeta de ceai antiastmatic, se prepară cantitatea totală din care se utilizează corespunzător când se prepară ceaiul. Pentru cantitatea totală, părţile folosite se măsoară cu aceeaşi unitate (cu o lingură/linguriţă sau la gramaj):

Părţi/Ingrediente:

  • 3,50 Frunze de podbal;
  • 0,50 Frunze de salvie;
  • 1,00 Flori şi frunze de păducel ;
  • 1,00 Flori de coada şoricelului ;
  • 1,00 Isop ;
  • 1,50 Talpa gâştei ;
  • 1,00 Unguraş ;
  • 0,50 Izmă ;
  • 1,00 Cimbrişor de câmp.

Ceai antiastmatic – Acţiune terapeutică:

  • uşor stimulent al sistemului nervos central şi al respiraţiei ;
  • produce o uşoară bronhodilataţie (datorită muciiagiilor din frunzele de podbal) ;
  • fluidifică secreţiile bronşice şi uşurează expectoraţia.

Indicaţii: adjuvant în tratamentul astmei şi al stărilor ce o însoţesc.

Modul pe preparare: se pune o lingură din amestecul de plante la o cană (circa 250 g) cu apă în clocot, se ia de pe foc şi se lasă acoperită 8-10 minute. Se strecoară şi se îndulceşte cu miere.

Se beau 2-3 cani de ceai antiastmatic pe zi.

Sper ca ti-au fost utile aceste tratamente pentru astm prezentate in articol si daca ai nevoie de ele sa le folosesti cu incredere!


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

3 răspunsuri la „6 tratamente pentru astm preparate acasa + Ceai antiastmatic”

  1. Avatar Silviana Tomcescu
    Silviana Tomcescu

    Am incercat si eu aceasta metoda si chiar ma simt mult mai bine. Tratamentele naturiste sunt cu adevarat o adevarata comoara. Ar trebui sa le popularizam mai mult.

  2. Avatar linemed
    linemed

    Orice tratament naturist pentru astm este intotdeauna binevenit, pentru ca aceste tratamente pot complementa in anumite cazuri foarte bine tratamentele clasice.

    1. Avatar Jorjette
      Jorjette

      Aşa este, deşi chiar şi aceste tratamente naturiste sunt tot clasice. Oamenii însă nu mai au încredere în natură, şi atunci când nu ai încredere nu te ajută prea mult, dar totuşi o face. Cred că e o frază celebră, oamenii au uitat de unde au plecat. Acestea sunt de fapt tratamente clasice, cele oferite de natură, cu care oamenii se tratează de mii de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *