Naturopatia – Valorificarea potenţialului de vindecare

Timp de citire estimat: 2 minute


naturopatia sau vindecarea cu plante

Dacă medicina alternativă este o artă, atunci naturopatia este mozaicul său, şi asta pentru că practicanţii sunt instruiţi într-o serie largă de terapii, inclusiv medicina naturistă, homeopatie, Ayurveda, medicina tradiţională chineză, nutriţie, acupunctură, masaj şi îngrijire convenţională.

Medicii naturopaţi se mândresc în primul rând cu prevenirea bolilor în primul rând, asta însemnând mai exact înlocuirea obieiurilor proaste, cum ar fi fumatul de exemplu, cu cele bune, cum ar fi exerciţiile fizice. Mai mult, naturopaţii ne învaţă cum să ne valorificăm potenţialul de autovindecare a organismului prin ierburi, alimente naturale şi un stil de viaţă sănătos.

naturopatia

Naturopatia – vindecare cu plante

Ceea ce nu vei găsi niciodată în biroul unui naturopat sunt prescripţiile medicale – deci dacă eşti bolnav, ei vor utiliza în funcţie de fiecare persoană în parte orice remediu natural au la dispoziţie pentru a ajuta organismul să se vindece: acupunctura, plantele medicinale, dieta, suplimentele nutritive, homeopatia, masajul şi manipularea spinală (manipularea coloanei) – toate acestea le poţi găsi în sacul de remedii naturiste ale unui naturopat.

Dacă te decizi să încerci un medic naturist, ai de căutat puţin deoarece în România este un număr scăzut de astfel de persoane. Am căutat pe internet şi totuşi sunt de găsit, naturopatia intra si in sistemul nostru. Odată ce ai găsit unul, aşteaptă-te ca la prima şedinţă să petreci cel puţin o oră în cabinetul lui, vorbind despre toţi factorii ce îţi pot afecta sănătatea, luând în calcul istoricul medical, vorbind despre genetică, stres, expunerea la poluanţi şi starea emoţională. De asemenea, naturopatia vine cu multe teste pe care le vei recunoaşte, cum ar fi razele X, testele de sânge şi testele de urină.

Ar fi interesant să avem cât mai mulţi astfel de medici, ideal ar fi ca aceştia să ia locul medicilor de familie. Rolul naturopaţilor este prevenirea bolilor, deci asta ne-ar ajuta mult mai mult, însă nu am mai merge atât de des pe la farmacii care s-au înmulţit ca cipercile după ploaie (farmaciile şi băncile) sau pe la alţi medici alopaţi care aşteaptă să le băgăm în buzunare un plic.


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *