8 tratamente naturale pentru pistrui

Timp de citire estimat: 2 minute


tratamente naturale pentru pistrui

Cu primele raze mai puternice de soare apar pe tenurile deschise, asemeni ploilor, pistruii. Pentru majoritatea femeilor blonde aceştia reprezintă o problemă de frumuseţe si caută cu orice pret să aplice un tratament pentru pistrui deşi unora le stă foarte bine.

Totusi cea mai simplă metodă şi cea mai eficientă contra pistruilor ar fi evitarea totală a soarelui, lucru de altfel imposibil. Cremele speciale – filtru de protecţie, după cum aţi observat, doamnelor şi domnişoarelor, nu prea au nici o eficienţă, de aceea m-am gândit să vă dau o mână de ajutor, publicând câteva reţete, tratamente naturale pentru pistrui, ce vor ajuta la atenuarea lor.

Opt tratamente naturale pentru pistrui

  1. Puteţi face loţionări seara şi dimineaţa cu suc de pătrunjel, obţinut prin mixare.
  2. Dimineaţa şi seara aplicaţi pe pistrui suc de păpădie (din tulpini).
  3. Masaţi dimineaţa şi seara tenul cu următorul amestec: o linguriţă de suc de lămâie, o linguriţă apă oxigenată, o linguriţă de glicerină. Alături de acest tratament se recomandă de asemenea folosirea unei creme hidratante.
  4. Pregătiţi un macerat de rondele de castravete în lapte dulce (timp de macerare 24 de ore) cu care veţi face loţionări a zonelor vizate de 2 ori pe zi.
  5. O plantă care vine în ajutorul vostru este coada cocoşului (Polygonatum officinale) din care pteţi pregăti un decoct (o linguriţă de plantă la o cană cu apă, timp de fierbere – 5 minute). Acest tratament îl veţi folosi pentru comprese aplicate de 2 ori pe zi.
  6. Un tratament pentru pistrui foarte eficient este o mască cu fragi. Fructele se zdrobesc şi se amestecă cu câteva picături de lămâie şi puţin amidon. Se aplică timp de 15-20 minute.
  7. Sucul de bulbi şi frunze de ghiocei este un tratament pentru pistrui și petele de pe piele. Se aplică prin badijonare pe ten şi mâini. Acest tratament trebuie făcut cu mare atenţie, deoarece sucul de ghiocei este toxic.
  8. Se mai poate utiliza maceratul obţinut din hrean şi oţet (150-200 g rădăcină şi 1l oţet de mere, timp de macerare 8- 15 zile). Se vor face pensulaţii pentru îndepărtarea pistruilor şi petelor roşii de pe faţă. Alături de acest tratament se recomandă folosirea unei creme hidratante.

Seara mai puteţi aplica măşti cu iaurt, suc de lămâie sau drojdie de bere în amestec cu apă oxigenată.

Orice tratament pentru pistrui ați ales, el trebuie suplimentat cu o alimentaţie bogată în crudităţi şi fructe proaspete cu cantităţi mari de vitamina C şi PP.

Să vă fie de leac!


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *