Paste și sucuri din fructe şi legume

Timp de citire estimat: 3 minute


Suc si pastă de roşii

Se aleg roşii bine coapte, dar nu trecute din copt, se mixează, iar produsul obţinut se pune într-un tifon care se agaţă deasupra unui vas emailat, ca să se scurgă, timp de 6 ore, în loc răcoros. Pasta din tifon se pune în punguţe şi se ţine la congelator, iar sucul se pune în sticle de 1 litru cu şuviţe de hrean, apoi se închid ermetic şi se păstrează la loc rece şi ferit de lumină.

Suc si pastă de cătină

Cătina se recoltează în a treia decadă a lunii august şi prima decadă a lunii septembrie, când conţine cea mai mare cantitate de substanţă activă. Se spală sub jet de apă, se mixează, apoi se pune într-un tifon şi, în continuare, se procedează ca la reţeta precedentă.

Suc şi pastă de gogoşari

Se aleg gogoşari bine dezvoltaţi, cărnoşi şi roşii, li se îndepărtează cotorul cu seminţe, care se pun la uscat, iar gogoşarii tăiaţi se mixează. Produsul obţinut se pune în tifon, apoi se procedează ca la reţeta cu sucul şi pasta de roşii.

Suc si pastă de măceşe

Măceşele se recoltează în aceeaşi perioadă ca şi cătina. Se pun în poduri cu acoperiş de tablă, aşezate pe hârtie albă, într-un singur rând şi se lasă timp de 14-16 zile, perioadă în care fructele se înmoaie complet. Se trec apoi prin ciur emailat, adăugându-se din când în când câte puţină apa (300-500 ml la 1 kg măceşe), ca să se îndepărteze mai uşor pulpa de pe seminţe, mai apoi se procedează ca la prima reţetă

Suc de aguridă

Sucul de aguridă se obţine din boabele de struguri, încă acri, care se mixează şi se foloseşte la acritul ciorbelor, salatelor, sosurilor sau se poate bea cu apă.

Suc de agrişe

Sucul de agrişe se obţine, prin mixare, din fructele de agrişe, când sunt încă acre.

Suc de coacăze roşii

Fructele bine coapte se mixează, iar sucul obţinut se foloseşte la diferite mâncăruri din bucătăria fără foc. La fel se poate prepara suc de coacăze negre sau aurii.

Suc de măcris

Sucul de măcriş se obţine cu ajutorul unui storcător prin presare la rece şi se foloseşte la diverse preparate din bucătăria fără foc.

Suc de rabarbăr

Tijele de rabarbăr ajunse la maturitate deplină se mixează, iar sucul obţinut se foloseşte la acritul preparatelor din bucătăria fără foc.

Suc de mere pădureţe

Sucul de mere pădureţe se obţine prin mixarea merelor şi se foloseşte la acritul preparatelor din bucătăria fără foc, dar se poate consuma şi cu puţină miere de albine sau în amestec cu apă.


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

Un răspuns la „Paste și sucuri din fructe şi legume”

  1. Avatar mihaela

    cel mai tare m-a atras sucul din coacaze rosii, celelalte nu stiu ce gust au. Am sa le incerc si sa vedem…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *