Psoriazisul apare de obicei sau se agravează din cauza unui declanșator pe care ai putea să-l identifici și eventual sa il eviti. Daca esti in cautarea unui tratament pentru psoriazis, trebuie sa cauti mai intai in tine sa incerci sa identifici cauza. De cele mai multe ori identificarea cauzei te poate vindeca fara a mai fi nevoie de un tratament extern.
CUPRINSUL ARTICOLULUI
Factorii care pot declansa psoriazisul sunt:
- Infectii, cum ar fi amigdalita streptococica sau infectii ale pielii
- Leziuni la nivelul pielii, intepaturi ale insectelor sau arsuri solare severe
- Stresul
- Vremea rece
- Fumatul
- Consumul de alcool
- Anumite medicamente – inclusiv cele pe baza de litiu, care sunt prescrise pentru tulburare bipolara; medicamentele pentru hipertensiune, cele impotriva malariei, etc.
Tratament pentru psoriazis
Se masează pielea de 2 ori pe zi cu cremă de răşină de brad şi propolis, sau cu cremă din pastă de cătină şi propolis, dacă este o formă mai uşoară a psoriazisului.
Dacă este o formă mai gravă de psoriazis, atunci se unge pielea cu o cremă preparată din suc de rostopască amestecat cu osânză de iepure sau de vită, puse în vas pe baie de aburi (50 g osânză şi 5 ml suc de rostopască), la care se mai adaugă 5-6 picături de tinctură de propolis (sucul şi tinctură se pun puţin câte puţin, amestecând continuu). Crema preparată din suc de rostopască se păstrează în congelator.
Sucul de rostopască poate fi înlocuit cu suc de nalbă. Se recomandă, de asemenea, băi cu macerat de nalbă şi coada-calului (200 g plante la 5 litri apă, lăsate 12 ore la macerat), care se adaugă în apa de baie. Baia durează 20 minute, corpul fiind astfel poziţionat, încât zona inimii să fie în afară.
Tratament natural intern pentru psoriazis
Pe perioada tratamentului se recomandă consumul de ceai din: 50 g urzici, 30 g gălbenele, 30 g ventrilica, 20 g coada-şoricelului, 30 g rostopască, 30 g coajă de salcie, 10 g coajă de stejar, 20 g coji de nuci, 30 g flori de trei fraţi pătaţi, 30 g păpădie.
Cel mai eficient tratament pentru psoriazis este ceaiul din plante proaspete, dar se poate face ceai şi din plante uscate. Ceaiul din plante uscate se prepară astfel: 1 linguriţă cu vârf cu plante mărunţite fin şi 125 ml apă se pun la macerat pentru 8-10 ore, apoi se strecoară prin tifon. Plantele rămase de la macerat se opăresc cu 125 ml apă fierbinte, se lasă vasul acoperit puţin timp, apoi se strecoară. Se amestecă ambele lichide şi se beau cu înghiţituri mici, bine salivate. Se poate îndulci cu miere de către cei care nu-l suportă neîndulcit.
Lasă un răspuns