Angelica archangelica ajută la diminuarea menstrelor

Angelica (Angelica Archangelica) – este planta numită și hrana îngerilor. Această plantă are o rădăcină principală, frunze divizate și o inflorescență de flori alb-verzui, iar în al treilea an face semințe și moare.

Angelica – Beneficii pentru sanatate

Frunzele de angelica zdrobite și puse în mașină într-un săculeț reduc greața de călătorie. Uleiul este distilat din rădăcină sau din semințe. Folosita în infuzie sau tinctură, rădăcina ridică temperatura corpului și ajută la digestie, fiind o plantă ideală pentru oamenii mai în vârstă. De asemenea ajută la diminuarea menstrelor.

Planta poate fi folosita în cazul răcelilor, a gripei pentru a încălzi organismul pentru a transpira si pentru a elimina toxinele acumulate si blocajele.

Despre decoctul din rădăcină de angelica uscată se spune că elimină dorința pentru băuturile alcoolice. Fierbeți la foc mic 2 lingurițe de rădăcină în două căni de apă, timp de 20 de minute, și beți o cană de două ori pe zi.

Atenție: Nu depășiți cantitățile indicate, deoarece inima, presiunea sângelui și respirația pot fi afectate.

Utilizați rădăcina în creme pentru diverse probleme ale pielii și pentru durerile reumatice. Se foloseste ori de cate ori este nevoie pana la vindecarea afectiunilor pielii. Tinctura de angelica poate fi utilizată în doze de 10 până la 30 de picături, de 4 ori pe zi.

Părți folosite: rădăcina, semințele și uleiurile esențiale.

Utilizări magice: se presară frunze zdrobite în cele 4 colțuri ale unei case pentru a alunga negativitatea și pentru a purifica casa, se arde pentru meditație, pentru protecție, pentru ritualul de divinație, exorcism, pentru vindecare/sănătate și pentru viziuni. Frunzele de asemenea pot fi fumate împreună cu tutun. Uleiul se folosește pentru ungere.

Aromoterapie: uleiul esential de angelica este recomandat in afectiuni precum tuse, răceli, febră, flatulență, indigestie, îngrijire a pielii, circulație. Nu utilizați în timpul sarcinii sau în cazul diabeticilor.


Primeste zilnic
Ce-i mai bun

cititorii fideli primesc cele mai noi articole pe email

Multumim pentru inscriere!

A aparut o eroare!

Spune parerea ta!