Minerale şi plante medicinale recomandate pentru stomac

Timp de citire estimat: 2 minute


afectiuni ale stomacului

Suferinţele stomacului sunt accentuate mai ales în două anotimpuri: toamna şi primăvara. Ele mai pot fi amplificate şi de perioadele de stres, efortul intelectual susţinut sau suprasolicitarea sistemului nervos. Acest lucru este specific mai ales persoanelor care resimt emoţiile la nivelul stomacului, indiferent de natura lor.

Afecţiunile gastrice sunt generate de dezechilibrele centrului energetic Manipura, mai exact discrepanţele dintre emoţii şi acţiuni. Se spune că bolile aparatului digestiv reprezintă respingerea unor situaţii sau persoane, neacceptare ce se manifestă instinctual, ca o reacţie de protecţie la o posibilă agresiune. Tot în plan subtil aceste afecţiuni pot fi o reacţie la teama de a nu fi depăşit de situaţie, frecvent apărând la persoanele ce au tendinţa de a domina, mai ales în momente de colaborare cu persoane greu de agreat, controlat, conexiunea directă fiind nesiguranţa.

suferintele stomacului

Spasmele la stomac, arsurile, senzaţiile de greaţă, vărsăturile, refluxul gastro-esofagian sunt reflectările în planul fizic ale acceselor de mânie. Urmarea acestor stări de disconfort la nivelul aparatului digestiv duc la un dezechilibru alimentar ce influenţează succesiv, în mod negativ metabolismul, asimilarea de substanţe nutritive şi vitamine, comportamentul, modul de gândire, imunitatea şi chiar vitalitatea.

În faţa afecţiunilor gastrice, ideal ar fi adoptarea unui regim igienico-dietetic adaptat vârstei şi potrivit afecţiunii digestive respective, să se mănânce câte puţin şi des (aproximativ 5 mese pe zi), fără fumat, cafea şi alcool, exerciţii fizice care să pună organismul să lucreze (să consume), preparearea alimentelor prin fierbere, la grătar sau la cuptor, absolut fără prăjeli.

Minerale şi plante medicinale recomandate pentru stomac

  1. Argila este considerată a fi un adevărat pansament gastric: o jumătate de linguriţă de argilă dizolvată în jumătate de pahar cu apă, se bea cu jumătate de oră înainte de masă;
  2. Pudra de lemn dulce calmează stomacul: o linguriţă de pudră dizolvată în jumătate de pahar cu apă, se bea cu câteva minute înainte de masă;
  3. Aloe vera preparată sub formă de extract are acţiune emolientă, laxativă şi cicatrizantă.
  4. Gemoterapia recomandă pentru stomac:
    • muguri de smochin- 50 picături înaintea meselor de prânz şi de seară;
    • muguri de coacăz negru – 50 picături la prânz;
    • muguri de arin – 50 picături pe zi;
  5. Mierea de albine poate fi folosită ca suport pentru sucul preparat din cătină, aloe, păpădie, care se vor lăsa la macerat (cu propolis) timp de 5 zile într-un vas de sticlă la loc întunecos.
lemn dulce pentru stomac
Lemnul dulce are acţiune emolientă, antiinflamatoare, cicatrizantă, antiulceroasă, antalgică şi antispastică, totuşi consumul abuziv de lemn dulce poate provoca edeme, hipertensiune, tulburări cardiace

Varza şi cartoful sunt legume medicament pentru stomac – ieftine si simplu de “administrat”.

Pe lângă alimentaţie dietetică, regimul în cazul afecţiunilor gastrice presupune în special evitarea stărilor conflictuale.


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *