Sărmăluţe cu hribi si polen


Sarmalute cu hribi si polen sarmale crude
0
0

Sarmalutele din bucataria fara foc sunt ceva mai speciale atunci cand ne referim la ingrediente si la modul lor de pregatire.

Sărmăluţe cu hribi si polen

Ingrediente: 150 g hribi, 1 ceapă mare de apă, 100 g unt, 1 legătură de ţelină cu cimbru, 1 morcov ras, puţin usturoi pisat, o linguriţă şi jumătate cu pulbere din seminţe de ardei gras, 1/2 linguriţă cu pulbere din seminţe de plante aromatice, 1/2 linguriţă cu pulbere de alge, 1 linguriţă cu pulbere de polen, 20 frunze de varză, 1 lingură cu ulei, tărâţe, 50 g petale roşii de nalbă.

Mod de preparare: Frunzele de varză se taie în bucăţi potrivite; hribii se mărunţesc odată cu ceapa, se amestecă cu pulberile, untul frecat spumă, usturoiul şi tărâţe cât cuprinde, apoi se fac sarmalele cu frunzele de varză şi se pun pe farfurie, stropindu-se cu puţin ulei, iar deasupra se presară verdeţurile tăiate mărunt şi petalele de nalbă tăiate fideluţă. La fel se pot prepara sărmăluţe crude cu alte soiuri de ciuperci.

Sărmăluţe crude cu nuci

Se prepară ca la reţeta precedentă, cu aceleaşi ingrediente, în afară de hribi, care se înlocuiesc cu nuci strivite destul de mari. În loc de nuci se pot folosi alune, arahide, castane comestibile, seminţe de floarea soarelui sau de dovleac, germeni de grâu, de secară, de orz, de hrişcă, de soia.

Vezi cum prepar sarmalele cu nuci gatite in diverse tipuri de frunze.

Sărmăluţe cu brânză si apilarnil

Se prepară ca la reţetele de mai sus, cu aceleaşi ingrediente, în afară de hribi, care se înlocuiesc cu 200 g brânză de vaci, de oi sau de capra, iar pulberea de polen se inlocuieste cu apilarnil.

Etichete: #Alune, #Bucataria fara foc, #Plante medicinale, #Semințe, #Uleiul, #Verde

Despre autor

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *