Sărmăluţe cu hribi si polen

Sărmăluţe cu hribi si polen

Ingrediente: 150 g hribi, 1 ceapă mare de apă, 100 g unt, 1 legătură de ţelină cu cimbru, 1 morcov ras, puţin usturoi pisat, o linguriţă şi jumătate cu pulbere din seminţe de ardei gras, 1/2 linguriţă cu pulbere din seminţe de plante aromatice, 1/2 linguriţă cu pulbere de alge, 1 linguriţă cu pulbere de polen, 20 frunze de varză, 1 lingură cu ulei, tărâţe, 50 g petale roşii de nalbă.

Mod de preparare: Frunzele de varză se taie în bucăţi potrivite; hribii se mărunţesc odată cu ceapa, se amestecă cu pulberile, untul frecat spumă, usturoiul şi tărâţe cât cuprinde, apoi se fac sarmalele cu frunzele de varză şi se pun pe farfurie, stropindu-se cu puţin ulei, iar deasupra se presară verdeţurile tăiate mărunt şi petalele de nalbă tăiate fideluţă. La fel se pot prepara sărmăluţe cu alte soiuri de ciuperci.

Sărmăluţe cu nuci

Se prepară ca la reţeta precedentă, cu aceleaşi ingrediente, în afară de hribi, care se înlocuiesc cu nuci strivite destul de mari. În loc de nuci se pot folosi alune, arahide, castane comestibile, seminţe de floarea soarelui sau de dovleac, germeni de grâu, de secară, de orz, de hrişcă, de soia.

Sărmăluţe cu brânză si apilarnil

Se prepară ca la reţetele de mai sus, cu aceleaşi ingrediente, în afară de hribi, care se înlocuiesc cu 200 g brânză de vaci, de oi sau de capre, iar pulberea de polen se inlocuieste cu apilarnil.


Primeste zilnic
Ce-i mai bun

cititorii fideli primesc cele mai noi articole pe email

Multumim pentru inscriere!

A aparut o eroare!

Spune parerea ta!

 

Sus