Cristaloterapie, muguri de plante si ceaiuri pentru respiratie usoara

Timp de citire estimat: 4 minute


Muguri de pin si ceaiuri pentru o respiratie usoara

Respiraţia este un proces indispensabil existenţei umane, așa că ne dorim cu toții o respirație ușoară. Sănătatea şi vitalitatea omului depind de capacitatea de a absorbi energia atmosferică prin respiraţie, iar această capacitate depinde de metoda de respiraţie, cantitatea aerului respirat şi, nu în ultimul rând, sănătatea aparatului respirator. Pentru a putea mentine sanatatea si echilibrul corpului, trebuie sa fim capabili sa avem o respiratie usoara, pentru o oxigenare eficienta. 

În mod obişnuit considerăm aerul o prezenţă firească, necondiţionată. De aceea apreciem aerul doar atunci când ne lipseşte. Aerul curat, proaspăt, conţine ioni negativi. Însă ionii negativi sunt prezenţi în “cantitate mai mare” după ploaie, în zonele montane, în zonele verzi sau în apropierea lacurilor şi râurilor.

Ionii negativi ce apar în urma procesului de ionizare naturală a aerului exercită o influenţă favorabilă asupra sănătăţii şi longevităţii omului. De aceea ei sunt extrem de importanţi pentru că acţionează favorabil asupra proceselor de la nivelul membranei pulmonare, îmbunătăţesc metabolismul celulei nervoase, facilitează relaxarea, somnul şi revitalizează.

Plantele cultivate ne ajută să scăpăm de stres

Plantele de apartament îmbogăţesc aerul cu oxigen, absorb bioxidul de carbon şi au capacitatea de a elibera ioni negativi în jurul lor. De asemenea substanţele volatile eliberate de plante favorizează o respiratie usoara. Simpla lor prezenţă poate influenţa favorabil energetismul spaţiului în care se găsesc şi al celor din preajmă. Depinde insa ce fel de plante cultivăm în apartament sau în grădinile personale. Astfel muşcatele, roşiile şi busuiocul ţin departe ţânţarii şi au prin uleiurile volatile eliberate un rol în menţinerea calmului şi relaxarea sistemului nervos.

Să cultivăm plante în apartament sau în casă nu ne ajută doar să avem o respirație ușoară, ci ne oferă un ambient în care să ne dezvoltăm sănătos și frumos.

Ceaiuri pentru respiratie usoara

În tratamentul afecţiunilor cronice  ale aparatului respirator, un rol important îl au gimnastica respiratorie şi exerciţiile de relaxare. Dar şi curele de aer de munte şi la mare sau dieta adaptată afecţiunii şi vârstei, fitoterapia pot aduce îmbunătăţiri remarcabile în tratamentul bolilor aparatului respirator.

respiratie

Fitoterapia afecţiunilor aparatului respirator recomandă plante cu actiune:

  • antiseptică: flori de busuioc, coada calului, flori de muşeţel;
  • bronhodilatoare: coada calului, flori de isop, coada şoricelului;
  • decongestivă: rădăcină de tătăneasă, flori de trandafir, soc;
  • emolientă: flori de gălbenele, pătlagină, flori de podbal;
  • expectorante: fenicul, anason, lumânărică, rizomi de ciuboţica-cucului, rădăcină de lemn-dulce, muguri de pin, flori de tei;
  • antiinflamatoare: flori de coada şoricelului, seminţe de fenicul, flori de lumânărică, muguri de plop;
  • analgezice: muguri de brad, flori de coada şoricelului, mentă, scoarţă de salcie;

Sucurile din fructe şi legume extrase în momentul folosirii sunt o sursă de energie şi un mijloc plăcut de prevenire şi tratare a afecţiunilor respiratorii. Sucul de coacăze, pere, sfeclă, morcovi, ţelină, creson, napi – toate aceste sucuri naturale sunt recomandate bolnavilor cu afecţiuni respiratorii.

Muguri de plante în tratamente pentru o respiratie usoara

Gemoterapia  (metodă terapeutică ce utilizează ţesuturile embrionare ale vegetalelor sub formă de macerate in scopul drenării organismului în cazul diferitelor suferinte sau boli) recomandă :

  • muguri de coacăz ca antiinflamator – 50 picături dimineaţa;
  • muguri de carpen ca antiinfecţions – 50 picături pe zi;
  • muguri de plop ca antiinflamator – 50 picături pe zi;
  • mugurii de călin  reglează echilibrul neurovegetativ;
  • mugurii de alun sunt antisclerozant – 50 picături dimineaţa.

Culori şi pietre utile in caz de respiratie greoaie

Aparatul respirator se află sub influenţa centrului energetic Anahata şi a planetei Venus. De aceea meditaţiile pentru echilibrarea acestui centru sunt binevenite în tratamentele plămânilor şi al căilor respiratorii.

Carneolul piatra semipretioasa pentru o respiratie usoara

Cromoterapie recomandă culorile verde şi roz pentru tratarea afecţiunilor respiratorii şi cardiace, iar cristaloterapia  foloseşte smaraldul, aventurinul, jadul, cuarţul roz, turmalina, carneolul – pentru stimularea şi echilibrarea centrului inimii.


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

3 răspunsuri la „Cristaloterapie, muguri de plante si ceaiuri pentru respiratie usoara”

  1. Avatar Ghita Liviu Costin
    Ghita Liviu Costin

    Nu ai pentru ce, voi urmari in continuare blog-ul tau! O seara perfecta iti doresc, si te mai astept pe la mine cu opinii si completari, pentru o informatie cat mai utila!

  2. Avatar Ghita Liviu Costin
    Ghita Liviu Costin

    Intr-adevar aerul este indispensabil existentei umane. Dar conteaza foarte mult sa invatam sa respiram corect inainte sa avem o respiratie usoara! Nu? Te astept pe blogul meu unde este prezentat un exercitiu simplu dar de o importanta majora pentru respiratie si sanatatea noastra

    1. Avatar Jorjette
      Jorjette

      Mulţumesc pentru invitaţie, cât şi pentru completare. Orice informaţie în plus este binevenită!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *