Cosulete de mamaliga umplute

Cosulete de mamaliga cu fasole rosie

Aceasta este o reteta unica ce poate fi pregatita pentru o masa festiva, avand in vedere designul special al cosuletelor de mamaliga. Deasemenea, reteta este perfecta si pentru cei care sunt la dieta cu mamaliga (in special persoanele care sufera de diabet). Sosul salsa mexican este optional de facut acasa, dar pentru un gust deosebit si pentru o servire speciala, eu va recomand sa il preparati.

Umplutura pentru cosulete de mamaliga

  • 1 conserva fasole rosie
  • 1 conserva mica boabe de porumb (sau porumb congelat)
  • 1/2 praz
  • 2 ridichii
  • 1/2 piept de pui

Ingrediente sos salsa mexican:

  • 2 cepe
  • 4-5 rosii
  • 2 ardei iuti rosii,
  • 1/2 lingurita de coriandru boabe pisate
  • 1/2 lamaie
  • 3 linguri ulei masline,
  • sare

Mod de preparare cosulete mamaliga

Se pune apa cu sare la fiert. Cand apa da in clocot, adaugati in ploaie malaiul. Amestecati continuu pentru a nu se forma cocoloase. Acoperiti mamaliga cu un capac si o lasati sa se “coaca” timp de 15-20 minute la foc mic. Dupa ce o luati foc adaugati untul si branza rasa sau sfaramata cu furculita. Amestecati bine pentru omogenizare. Puneti cu lingura in forme de silicon compozitia de mamaliga, apoi dati-le la cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de 10 minute. Atentie! Nu le puneti la microunde!

 Mod de preparare umplutura pentru cosuletele de mamaliga

  1. Fasolea si porumbul se scurg de apa si se trec printr-un jet de apa rece, apoi se lasa intr-o strecuratoare la scurs.
  2. Pieptul de pui se fierbe in apa cu sare sau cu o lingura de condimente baza pentru mancare. Dupa ce s-a racit putin se taie cubulete.
  3. Prazul si ridichiile spalate se taie rondele.
  4. Amestecati usor toate ingredientele si le asezati in cosulete. Le puteti orna cu un fir de patrunjel.
  5. In momentul servirii adaugati sosul de salsa mexican, care poate fi cumparat sau facut in casa.

Mod de preparare sos salsa

  1. Spalam si curatam ardeii de seminte.
  2. Rosiile le spalam, apoi le decojim.
  3. Tocam toate legumele marunt, apoi le amestecam cu coriandru, zeama de lamaie si uleiul.
  4. Lasati la marinat 24 ore inainte de servire. Se pot lasa la marinat si o ora daca timpul nu este de partea voastra:)

Pofta buna si o viata sanatoasa sa aveti!


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

24 de răspunsuri la „Cosulete de mamaliga umplute”

  1. Arata foarte bine si sunt convinsa ca este delicos. Sincer m-am indragostit privind asa ca draguta mea te vizitez la Bucuresti ca te amenint de 2 ani.

  2. Avatar Nistor Mihaela
    Nistor Mihaela

    Arata foarte bine si sunt convinsa ca gustul este pe masura 🙂 Le voi incerca si eu cu baietelul meu 😉

    1. Multumesc mult pentru comentariu!!!

  3. Avatar szerepi adriana
    szerepi adriana

    wau adevarataarta culinara, felicitari cami. deschide-ti un restaurant sunt sigura ca ti-ar merge bine 🙂

    1. Sarumana mult de aprecieri!!!

  4. Avatar Dana Matei
    Dana Matei

    Tot ce e facut cu mana ta se numeste arta!!! Te poop, arata delicios!!!!

    1. Multumesc din suflet Danuta!

      1. Avatar Dana Matei
        Dana Matei

        Cu placere!

  5. Superbe cosulete sunt o frumsete.

  6. Am ramas fara cuvinte,niciodata nu m-am gandit la asa ceva,esti o artista.

    1. Iulia,multumesc din suflet pentru aprecieri.
      Imi place sa “bucataresc” si sa mi pun imaginatia la incercare in bucatarie.
      O zi frumoasa!

  7. Ideea cu cosuletele de mamaliga este excelenta. Nu ma indoiesc ca si combinatia de arome data de praz, ridichi si salsa este foarte apetisanta.
    Din partea mea: Un cosulet (nu din mamaliga, de data asta) de felicitari sincere. 🙂

    1. Dominic,de la mine o mare imbratisare! :*
      O zi excelenta!

      1. hmm… Voi fi tentat sa te laud si alta data 😉
        O zi frumoasa si tie :*

  8. O sa incerc si eu reteta. Prea e luadata :))

    1. Multumesc mult Cris!

  9. Avatar Florin Morosan
    Florin Morosan

    De arătat arată foarte bine. Mai că aș mânca și eu din acele coșulețe. Bine, cu excepția unor ingrediente, pe care probabil că le-aș înlătura … 🙂

    1. Da, da, avem de-a face cu un mofturos!! Nu știi ce e bun!!

    2. Multumesc mult, Florin!
      Fiecare poate adauga sau inlatura din ingrediente dupa gust.
      O seara buna! 🙂

  10. Sunt superbe! Ideea este genială! M-am îndrăgostit de aceste coșulețe, parcă ar fi din portelan 🙂 Ai putut să le mănânci la cât de frumos arată?

    1. Au fost foarte gustoase si au avut succes la piticii mei care nu prea agreeaza mamaliga.
      Multumesc mult Jorjette!!! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *