Supă de sparanghel – cremă

supa crema de sparanghel

Ingrediente necesare: 3 litri de apă, 1 kg de sparanghel, 250 g cartofi, sare, o lingură de unt, o lingură de făină, o lingură de smântână, un ou, câteva codițe de ceapă verde.

Mod de preparare a supei de sparanghel:

Atunci când cumpărați sparanghelul, sau dacă îl culegeți din propria grădină, este de preferat să îl alegeți pe cel verde – să fie cât de cât proaspăt. Sparanghelul se curăță de părțile lemnoase, se taie în bucățele și se pune la fiert într-o oală cu cei 3 litri de apă, cu cartofii curățați și tăiați în bucăți și cu sare.

Vârfurile se păstrează – vor fi fierte separat și se vor servi ca garnitură la supă.

Separat, se prăjește ușor în unt o lingură de făină. Sparanghelul și cartofii fierți se fac cremă cu mixerul sau în blender, se subțiază cu zeamă în care au fiert și se amestecă cu rântașul de făină. Se mai lasă la foc să mai fiarbă câteva minute.

Înainte de a fi servită această delicioasă supă de sparanghel și cartofi, se adaugă vârfurile fierte separat și se poate drege cu un gălbenuș de ou bătut, cu o lingură de smântână și cu puțină ceapă verde.

PS: Puteți savura această supă simplă, fără a adăuga cartofi – supă cremă de spranghel.

Să aveți poftă!

De Jorjette C

Încearcă să trăiască o viață simplă și liniștită întrun sat de munte din Apuseni, Vidra, AR. De asemenea, incearca sa administreze Blogul Lui Jorjette in timpul liber. In rest, se bucura de gradina si de frumoasa viata la tara.

2 comentarii

  1. Sparanghelul – preferatul lui Jamie Oliver. Am incercat sa il cultiv de mai multe ori la tara, la parinti, fara succes insa. Foarte sanatos in alimentatie.

    1. Da, sparanghelul se cultiva mai greu la noi in Romania! Si noi am incercat si anul trecut si anul acesta si nu am avut success. Incercam si anul viitor, altfel… pana gasim solutia buna!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *