Usturoiul, antibiotic natural impotriva infectiilor si a parazitilor

Timp de citire estimat: 11 minute


Mananca usturoi crud inainte de culcare

Usturoiul (lat. Allium sativum) – este un “ciorchine” de căței, închiși într-o “tunică de hârtie”. Are o singură tulpină cu frunze lungi și subțiri, flori comestibile – albe-trandafirii, și un bulb a cărui aromă crește atunci când este zdrobit sau tăiat.

Usturoiul este cultivat și folosit pe scară largă în aproape toate culturile din lume pentru nenumăratele sale valori medicinale.

Multe persoane evita sa consume usturoi din cauza mirosului neplacut. Mirosul de usturoi poate fi inlaturat daca alegi sa consumi cateva fire de patrunjel proaspat.

Părți folosite: bulbul

usturoiul antibiotic natural

Beneficii nutritive ale usturoiului

Usturoiul este o sursa excelenta de vitamina A, complexul de vitamine B si C. Ofera o gama larga de minerale, cum ar fi mangan, fosfor, calciu, cupru, potasiu si fier.

De asemenea, contine aminoacizi, uleiuri esential, glicozide si minerale rare esentiale, cum ar fi germaniu, seleniu si telur.

Se pare că el contine in mod uimitor mai mult de 12 tipuri de antioxidanti. In concluzie, nu este demirare faptul ca are numeroase efecte vindecatoare.

Efectele antimicrobiene ale usturoiului

Un beneficiu important asupra sanatatii a consumului de usturoi o reprezinta proprietatile sale antimicrobiene putrnice, care pot sa anihileze microbii care cauzeaza diverse afectiuni.

Traim intr-o lume cu milioane de specii de microbi, insa avand o arma puternica precum usturoiul, putem invinge ceea ce nu putem vedea cu ochiul liber.

Usturoiul are proprietati antibacteriene

Istoric vorbind, se crede ca efectul bacterian al usturoiului a fost descris de Loius Pasteur in 1858, desi nu exista nici o referinta.

Recent, s-a dovedit a fi eficient impotriva multor bacterii, precum:

  • Salmonella
  • Escherichia coli
  • Micrococcus
  • Bacillus subtulis
  • Mycobacterium
  • Helicobacter pylori

Usturoiul are proprietati antiparazitare

Mai multe studii au aratat ca extractul de usturoi a fost eficace impotriva unui numar mare de protozoare, inclusiv:

  • Candida albicans
  • Giardia lamblia
  • Entamoeba histolytica
  • Tinea pedis
  • Trichinella spiralis

Datorită aparitiei efectelor secundare neplacute si a cresterii rezistentei la produsele farmaceutice sintetice, usturoiul a fost recomandat pentru tratamentul giardiozelor.

Activitatea inhibitoare a usturoiului asupra giardiozei a fost încurajatoare, astfel că a fost declarat ca antiparazit.

A reusit sa elimine simptomele de la toti pacientii in 24 de ore si sa elimine complet orice indicație de giardiaza din scaun în decurs de 72 de ore, utilizandu-se capsule de usturoi preparate comercial.

Usturoiul are proprietati antifungice

Multe ciuperci sunt sensibile la usturoi, printre care Candida, Torulopsis, Trichophyton, Cryptococcus și Aspergillus. Extractele de usturoi s-au dovedit a scadea absorbtia de oxigen a ciupercilor si a reduce crestere lor.

Usturoiul intareste sanatatea inimii

Consumul de usturoi crud are efecte semnificative asupra diferitelor aspecte care contribuie la sanatatea inimii:

  • scaderea tensiunii arteriale
  • prevenirea aterosclerozei
  • reducrea colesterolului si a trigliceridelor serice
  • inhibarea agregarii trombocitelor
  • prevenirea trombozei

Alte utilizari si beneficii ale usturoiului

In amestec cu ghimbir proaspăt, previne greața. Usturoiul respinge insectele și poate fi aplicat pe mușcături și înțepături. Cățeii de usturoi adaugă o aromă deosebită mâncărurilor, în special în cazul produselor naturale care își păstrează gustul. Purifică sângele, ajută la controlul acneei, reduce tensiunea arterială, colesterolul și coagularea sangelui.

Testele efectuate până în prezent i-au demonstrat activitatea antibiotică împotriva mostrelor de candida, stafilococ, salmonella, dizenterie și tifos, și are o ușoară acțiune antifungică. De asemenea curăță flegma, fiind în acest caz un bun tratament pentru răceli, bronșită, tuberculoză pulmonară și tuse convulsivă – se beau cu apa cate 1-2 catei de usturoi tocati marunt din 6 in 6 ore, timp de 3 zile.. Noile teste au arătat că are un rol important și în tratarea intoxicațiilor cu plumb și în diabet.

Se spune că dacă usturoiul crește pe lângă cartofi, reduce riscul de mană.

Bulbul de usturoi este unul din marile plante de bază folosite ca remediu în diferite condiții – este una dintre “ierburile” cu multe utilizări. Usturoiul proaspăt previne și este leac pentru viermii intestinali. Acesta este luat în doze de o linguriță, de 3-6 ori pe zi, cu puțină rădăcină proaspătă de ghimbir, rasă. Usturoiul este un antibiotic natural atât pentru uz intern cât și extern. Se zdrobește și se folosește ca un sos pentru răni.

Pentru o durere în gât, frigeți puțin câțiva căței necurățați într-o tigaie fără ulei. Când se înmoaie puțin, îi curățați și îi mâncați.

Pentru oxiuri, se zdrobește puțin un cățel de usturoi ce poate fi introdus în rect cu ulei de măsline. Pentru infecțiile vaginale, se zdrobesc câțiva căței de usturoi și se înfășoară în tifon – se introduce direct în vagin. Se tine cateva minute, se scoate si se clateste cu apa.

Usturoiul crud, proaspăt, este mai eficient decât sub formă de pulbere sau alte extracte pe care le găsim disponibile pe piață. S-a dovedit că poate fi mai eficient decât tetraciclina ca și antibiotic.

Vezi cum se prepara usturoiul macerat in miere de albine – tratament recomandat pentru afectiunile respiratorii.

Usturoiul – Proprietati

  • previne și tratează arterioscleroza, hipercolesterolemia și hipertensiunea arterială
  • ameliorează circulația sanguină și previne ateroamele
  • este dezinfectant intestinal în enterite moderate, tulburări digestive legate de fermentație intestinală;
  • distruge unii germeni
  • este utilizat în micoze cutanate sau infecții bacteriene cutanate (usturoiul era folosit cu succes de armata sovietica în timpul celui de-al doilea război mondial)
  • acționează asupra viermilor intestinali (oxiuri și ascarizi)
  • previne cancerul de colon și de stomac
  • unii fitoterapeuți îl folosesc în infecții ale căilor respiratorii superioare
  • are efecte antitumorale
  • are activitati antioxidante puternice folosite pentru protejarea sanatatii creierului
  • detoxifiaza metalele grele din organism
  • reduce nivelul glucozei din sange la persoanele cu diabet zaharat
  • protejeaza ficatul impotriva toxicitatii induse de medicamente
  • trateaza racelile

Atenție! Femeile însărcinate și persoanele cu temperament “iute și fierbinte” ar trebui să evite consumul exgerat de usturoi.

Modalitati de consum ale usturoiului

Consumul de usturoi in stare cruda trebuie sa fie ceva obisnuit. Pentru a profita la maxim de beneficiile oferite de acesta, incearca sa-l incluzi in dieta zilnica. Adauga usturoi chiar si in reteta preferata de smoothie. Unu – doi catei proaspeti ii vor oferi personalitate.

Mananca usturoi crud inainte de culcare

Cu cateva ore inainte de a merge la culcare, pregateste si consuma amestecul descris in randurile urmatore.

La jumatate de ora dupa cina, toaca marunt 2 catei de usturoi. Lasa-i sa fie expusi la aer timp de cateva minute. Tocatul elibereaza o enzima anume din catei. Aduna-l intr-o lingurita si inghite-l cu apa. Poti adauga si putina miere daca doresti, aceasta fiind si ea un bun agent antibacterian.

Usturoiul si mierea vor “calatori” prin intreg tractul digestiv si vor neutraliza toxinel, bacteriile daunatoare, ciupercile, virusii, chimicalele straina, inainte de a putea afecta celulele sanatoase

Compusii de sulf din usturoi va vor detoxifia ficatul, iar plumbul si alte metale grele vor fi spalate a doua zi.

Inghitirea usturoiului nu-ti va face respiratia sa miroase atata timp cat nu-l mesteci.

Dimineata, bea un pahar mare cu apa in care ai stors zeama de lamaie. Prima miscare a intestinului va avea un miros puternic de usturoi si vei sti ca substantele daunatoare au fost eliminate din corp. Incearca acest remediu!

Usturoiul – Contraindicatii

Nu se recomanda consumul de usturoi mamelor care alapteaza, pentru ca modifica gustul laptelui si scade considerabil cantitatea de lapte.

De asemenea, nu se recomanda sa se consume usturoiul in diverse amestecuri nesanatoase. De exemplu, maioneza de usturoi preparata cu mult ulei poate provoca neplaceri la nivelul stomacului.

Consumat cu masura, este foarte benefic in multe afectiuni. Daca se consuma in exces, pot aparea reactii adverse: indigestie, arsuri la stomac, varsaturi, diaree si greata. Se consuma cu moderatie in afectiunile ficatului.

De asemenea, exista persoane care au probleme cu bila care prezinta reactii advserse la consumul de usturoi. In acest caz, se recomanda un consum redus de usturoi. Pentru a beneficia totusi de substantele pe care acesta ni le pune la dispozitie, se poate consuma usturoi macerat in miere de albine. Usturoiul macerat in miere de albine este recomandat si pentru cei care prezinta afectiuni ale stomacului, afectiuni la nivelul intestinelor, dar si a aparatului respirator. Mierea de albine are rolul de a imblanzi focul din usturoi.

Usturoiul – utilizări in traditii si ritualuri

În casă, împletiturile de usturoi păzesc împotriva răului, a hoților și întoarce înapoi invidia, la cei de la care vine. Aceste împletituri sunt o binecuvântare de casă nouă. În vremurile de demult, se purta usturoi împotriva ciumei, și în continuare este folosit pentru a absorbi boli. Pur și simplu un cățel de usturoi decojit se pune pe partea afectată a corpului, apoi bucata de usturoi se aruncă într-o apă curgătoare.

Un ritual vechi utiliza usturoi pentru protejarea împotriva hepatitei. Pentru acest lucru se purtau 13 căței de usturoi la capătul unui șnur la gât timp de 13 zile. În ultima zi, în toiul nopții, se merge pe jos până la colțul unei intersecții , se scote colierul și se aruncă în spate, după care se aleargă spre casă fără să se uite în urmă.

Usturoiul este de asemenea extrem de protectiv. Marinarii transportau uneori la bordul navei în timp ce călătoreau pentru a o proteja . Soldații purtau usturoi ca mijloc de apărare în Evul Mediu, iar soldații romani il mâncau pentru a le da curaj.

Purtat în buzunar sau într-un săculeț, păzește de vremea urâtă (alpiniștii obișnuiau să facă acest lucru), precum și de monștri. În plus, vă protejează de loviturile dusmanilor (fizice sau psihice).

Atunci când spiritele rele sunt pe cale, mușcați din usturoi pentru a le trimite departe sau presărați pudră pe podea (dacă nu vă deranjează mirosul pentru ceva vreme). El este plasat sub pernele copiilor pentru a-i proteja în timp ce dorm, și miresele, cândva demult, purtau cu ele un cățel de usturoi pentru noroc și pentru a ține răul la distanță în ziua cea mare.

Frecat pe oale și tigăi înainte de prepararea hranei, se elimină vibrațiile negative care ar putea contamina alimentele.

Atunci când este mâncat, acționează ca un stimulator al dorințelor sexuale.

Atunci când un magnet sau un magnetit este frecat cu usturoi, aceștia își pierd puterile magice!

Referinte:


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

4 răspunsuri la „Usturoiul, antibiotic natural impotriva infectiilor si a parazitilor”

  1. Barbatul meu mananca usturoi aproape zilnic.

    1. Avatar Jorjette C

      Ăsta este un lucru foarte bun. Și nouă ne place foarte mult usturoiul, însă nu într-atât încât să mâncăm zilnic.

  2. De obicei il consum foarte rar, dar dupa ce am citit articolul o sa incerc sa il consum in mod regulat!

    1. Avatar Jorjette

      Chiar dacă nu e consumat în mod regulat, măcar să știi atunci când e nevoie de ce e capabil! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *