Daca suferi de depresie, atunci informatiile ce urmeaza cu siguranta iti sunt de mare folos in tratarea depresiei. Depresia a devenit un factor de risc in zilele noastre, tot mai multe persoane fiind atinse de aceasta repercusiune a imposibilitatii mintii de a iesi la liman. Depresia este un rezultat al unui dezechilibru nutritional datorat unui stil de viata deficitar. Totul este chimic!
Substanțe care ajută la tratarea depresiei
Vitamina B3 – Niacina. Ajută la reglarea sistemului nervos, pentru a îmbunătăţi metabolismul şi circulaţia cerebrală, şi este utilizata în tratarea depresiei, oboselii, durerilor de cap, in insomnie si pierderea poftei de mâncare. Surse naturale de vitamina B3 sunt magiunul, lucerna, musetelul, patrunjelul, menta, brânza, morcovii, drojdia de bere, rosiile, germenii de grâu şi produsele întegrale din grâu, cartofii, frunzele de papadie şi broccoli. 150 mg pe zi în doze divizate pot ajuta in tratarea depresiei. A nu se depăşi 150 mg pe zi, Foloseste doar sursele naturale dacă esti gravidă, dacă ai probleme cu ficatul, gută, ulcer gastro-duodenal sau hipertensiune arterială.
Vitamina B5 – Acid pantotenic. Ajuta in metabolism si sistemul nervos, ajută la creşterea rezistenţei şi este folosit pentru tratarea depresiei si pentru anxietate. Este considerată o vitamină anti-stres. Surse naturale de vitamina B5 sunt legumele, faina integrală de secară, grâu, lăptişor de matcă, nuci, torula şi drojdia de bere, legumele proaspete şi ciupercile. 500 mg pe zi pot ajuta dacă există simptome de depresie.
Vitamina B6 – piridoxina. Este utilizată în absorbţia vitaminei B12 şi este folosită pentru a menţine sistemul nervos sănătos şi pentru funcţionarea creierului. Un deficit de vitamina B6 poate duce la depresie şi oboseală. Surse naturale de vitamina B6 sunt cartofii, lucerna, morcovii, mazărea, melasa, orezul brun, soia, avocado, bananele, fasolele, pepenele galben, nucile, spanacul si seminţele de floarea soarelui. 150 mg pe zi în doze divizate poate ajuta. Reţineţi că utilizarea cortizonului impiedică absorbţia de vitamina B6.
Vitamina B12 – Cianocobalamina este indicata in caz de depresie
Ajută la prevenirea anemiei, utilizată pentru metabolism, protejează nervii şi ajută neurotransmitatorii folosiţi pentru memorie si învăţare. Un deficit de vitamina B12 poate provoca depresie, oboseală, dureri de cap, toane şi nervozitate. Surse naturale de vitamina B12 sunt laptele, produsele lactate, drojdia de bere, lucerna, produsele din soia şi algele – nori, kombu, kelp şi dulse.
Vitamina C sau acidul ascorbic – O vitamina anti-stres. Utilizată pentru funcţionarea sănătoasă a glandei suprarenale, vitamina C metabolizează acidul folic şi tirozina. Surse naturale de vitamina C sunt citricele, fructele de padure, fructul kaki, boia de ardei, lucerna, seminţele de fenicul, patrunjel, papadie verde, varza, ananas, menta, algele marine – dulse şi alge, rosii, mango, papaya, trandafir şi creson. 2000 – 5000 mg pe zi in doze divizate pot ajuta în cazul de simptome de depresie. Nu folosi mai mult de 5.000 de mg zilnic dacă esti gravidă. Doze mari de vitamina C pot provoca diaree, ar putea epuiza organismul de cupru şi afectează fiabilitatea contraceptivelor orale.
Colina este utilizata pentru transmiterea impulsurilor nervoase din creier.
O deficienţă în colină poate duce la probleme de memorie si afectează functionarea creierului. Surse naturale de colina sunt leguminoasele, laptele, cerealele integrale, boabele de soia şi lecitina. 200 mg pe zi în doze divizate, luate cu lecitină din soia, pot ajuta la ameliorarea simptomelor de depresie. Nu lua dacă suferi de depresie bipolara.
Acidul folic ajută la tratarea depresiei, in anxietate, apatie, oboseală, insomnie, paranoia şi anemie.
Surse naturale de acid folic sunt drojdia de bere, portocalele, rădăcinoasele, cerealele integrale, orezul brun, legumele cu frunze verzi şi brânza. Nu consuma acid folic pentru perioade lungi de timp decat din surse naturale, dacă avi cancer legat de hormoni sau o tulburare convulsiva.
Fierul este utilizat pentru a preveni anemia, nervozitatea si oboseala, îmbunătăţeşte nivelul de energie, şi este utilizat în producţia de celule roşii din sânge, care transporta oxigenul in organism. Surse naturale de fier sunt lintea, păpădia, lămâiţa, menta, prunele uscate, curmalele, avocado, drojdia de bere, semintele de susan, soia, schinduful, patrunjelul, dovleacul, piersicile, legume cu frunze verzi, cerealele integrale si melasa. Consuma suplimentele de fier în conformitate cu instrucţiunile de pe etichete. Pentru a atinge absorbţia optimă, evita să le consumi alaturi de zinc, vitamina E, calciu sau antiacide.
Zincul este utilizat pentru a trata depresia
Sursele naturale de zinc sunt torula, drojdia de bere, lucerna, seminţele de fenicul, algele marine – dulse şi alge, soia şi lecitina, semintele de floarea-soarelui şi dovleacul, ciupercile, legumele verzi, patrunjel, nuci, pecan, muşeţel şi fasole. 50 mg pe zi de pastile gluconat de zinc pot ajuta în cazul simptomelor de depresie. Excesul de zinc poate cauza deficitul de cupru. Pentru perioadele prelungite de aport de zinc, cuprul este recomandat şi anume: 30 mg de zinc, cu 2 mg de cupru. Nu folosi mai mult de 100 mg pe zi căci excesul de zinc poate deregla sistemul imunitar.
Uleiul esential de bergamota este recomandat pentru depresie
Utilizat pentru tratarea depresiei si in caz de stres într-un arzător – adaugă 6 picaturi într-un vas arzător de ceramică, adânc, umplut cu apă filtrată. Bergamot este un ulei, de asemenea, utilizat pentru îngrijire şi masaj pe corp. Uleiul esenţial ar trebui să fie egal cu trei la suta din continutul de ulei total. Un amestec de bergamota, portocala dulce si Salvia sclarea poate fi utilizat ca ulei de masaj sau într-o baie calda. Adauga ulei esential in cada cu apă – după ce a fost pregătită baia agita apa înainte de a te băga. Nu utiliza înainte de a te expune la soare. Nu utiliza Salvia sclarea dacă esti gravidă sau în cazul consumului de alcool.
Uleiul esential de geranium este un bun antidepresiv
Geranium este utilizat pentru depresie într-un ulei de masaj, în baie sau arzător, şi poate fi amestecat cu alte uleiuri utilizate pentru tratarea depresiei. Daca ai pielea sensibila, fă un test inainte de a folosi geranium.
GINKGO Biloba creste circulatia la nivelul creierului si este folosit pentru depresie si dureri de cap. Utilizeaza în conformitate cu instrucţiunile de pe etichetă. Consuma suplimente cel puţin două săptămâni pentru un rezultat optim.
Ginsengul Siberian. Întăreşte glandele suprarenale, îmbunătăţeşte pofta de mâncare, nivelurile de energie şi este utilizat pentru a trata depresia. Nu se consuma dacă ai tulburare cardiacă, hipertensiune arterială sau hipoglicemie.
Ulei esential de grapefruit. Utilizat pentru stres si in tratarea depresiei. Se foloseste intr-un arzător de ulei, în baie sau în compoziţia uleiului de masaj. Uleiul esenţial de grapefruit poate fi amestecat cu alte uleiuri utilizate pentru depresie.
Kava Kava este un relaxant utilizat pentru depresie, insomnie si anxietate. Se utilizeaza în conformitate cu instrucţiunile de pe etichetă. Kava poate provoca somnolenţă.
Uleiul esential de portocala. Utilizat în uleiul de masaj, în baie caldă sau în arzătorul de uleiuri.
Ulei esential de lemn de santal sau fumigatii.
Lemnul de santal este folosit în uleiul de masaj, arzător sau într-o baie caldă pentru tratarea depresiei, in stres şi tensiune nervoasă. Lemnul de santal poate fi folosit pentru fumigatii – ajuta la relaxare si confera tonus nervos.
Sunătoare – utilizata pentru tratarea depresiei, in anxietate, probleme de somn, nervozitate, tristeţe şi epuizare.
Pentru tratarea depresiei, se consuma ceai de sunatoare timp de câteva săptămâni pentru un rezultat optim. Dozele mari pot provoca fotosensibilitate. Nu folosi daca esti însărcinată sau dacă consumi medicamente antidepresive.
Ulei esential de Ylang ylang. Utilizat într-un arzător, baie caldă sau în uleiul de masaj, este indicat pentru depresie, anxietate, teamă, furie şi frustrare. Uleiul esential de Ylang ylang poate fi amestecat cu alte uleiuri utilizate pentru depresie.
Lasă un răspuns