Pentru oricare sirop cu propolis din rețetele de mai jos, se va folosi propolis în stare naturală, nu tinctura de propolis. Pentru cei care au propolisul bulgăre, el se va da prin răzătoarea mică, astfel acest sirop cu propolis va primi un beneficiu mai mare. Propolisul și apa sau infuzia de plante se vor dilua mai bine.
Sirop cu propolis si miere
Ingrediente: 1 linguriţă cu propolis, 2 linguri cu miere de albine, 150 ml apă.
Acest sirop cu propolis se prepară astfel: apa şi propolisul se fierb 5 minute, în clocote mici, dar nu direct pe flacără. Se strecoară apoi prin tifon şi, după ce a ajuns la temperatura de 38° C, se îndulceşte şi se administrează în tratarea tusei, câte 3 linguriţe pe zi.
Sirop cu propolis, polen, miere de brad și sânzâiene
Ingrediente: 1 linguriţă cu propolis, 1 linguriţă cu pulbere de polen, 150 ml infuzie de sânziene, 2 linguri cu miere de brad.
Varianta a doua de sirop cu propolis se pregătește așa: propolisul şi infuzia se pun la fiert, se lasă câteva clocote. Se strecoară prin tifon şi când a ajuns la temperatura de 38°C, se adaugă polenul şi mierea. Se recomandă pentru tratarea durerilor de gât, câte 3 linguriţe pe zi.
Sirop cu miere de albine, cătină și legume
Mai jos vă prezint o rețetă foarte puternică. Un sirop cu miere de albine și legume. Puterea vitaminizantă a rădăcinoaselor alături de miere împlinesc un produs cu totul special. Acest sirop cu miere de albine și legume nu doar că este bun pentru orice boală, ci este recomandat pentru orice vârstă. Indicat este să se facă cură cu acest sirop cu miere de albine și legume și să nu se consume în exces.
Aportul de vitamine în exces poate cauza tulburări de metabolism sau chiar dereglări hormonale. O carență de vitamine se poate trata cu o cură de 10 zile cu sirop cu miere de albine și legume, făcând pauză 5 zile după care se repetă de 3 ori (vezi detalii cură de vitaminizare naturala cu sirop cu miere de albine și legume, mai jos)
Ingrediente: 600 g morcovi, 600 g rădăcină de pătrunjel, 350 g ridiche neagră, 450 g ţelină, 150 g hrean, 500 ml suc de cătină sau de lămâie, 250 g păstârnac, 1,5 kg miere.
Acest sirop cu miere de albine și legume se prepară astfel: hreanul mărunţit fin se amestecă cu sucul de cătină sau de lămâie, se acoperă şi se lasă la macerat 1 oră, timp în care se mărunţesc celelalte rădacinoase şi se storc prin tifon. Se amestecă sucul de la rădacinoase cu mierea şi sucul obţinut după stoarcerea hreanului cu suc de cătină. Produsul rezultat se pune în sticle închise la culoare, se etichetează şi se păstrează la loc rece şi ferit de lumină.
Se iau în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, câte 100 ml cu înghiţituri mici, bine salivat, cu 1 oră înainte de masă, timp în care se stă cât mai liniştit, întins pe pat. Cura ţine 10 zile, se fac 5 zile pauză, apoi se reîncepe tratamentul. Este un puternic vitaminizant bogat în enzime, minerale, oligoelemente, care ajută foarte mult persoanele slăbite, în special pe cele de vârsta a treia.
Lasă un răspuns